sunnuntai 28. elokuuta 2016

Kyllä me pärjätään


Näinhän tässä kävi, menin ja järisytin monen ihmisen maailmaa, jopa hieman omaani. 
Nimittäin minulle kotiutui pari viikkoa sitten pieni tervueren Puppe, hullulta se vieläkin tuntuu, mutta niin kävi. 

Vieläkin tuntuu tosi utopiselta, että nyt mulla on kaksi koiraa, nimenomaan pentua, tai no onneksi Kerolla on suurin osa asioista pääkopassaan, mutta on se silti tosi sekopäistä. Olin jo kerran varannut kyseisen pennun kun ne olivat noin 3viikon ikäisiä, sitten mentiin parin viikon päästä katsomaan kakaroita, sydämeni oli pakahtua kun näin tuon pienen belgi hirviön ekaa kertaa, se oli vain niin... PUPPE! 

Silloin palluteltiin pentuja, kuvattiin, sekä juteltiin kasvattajan kanssa. 
Olin todella epävarma päätöksestäni, lähdin hyvinkin mietteliäänä siskoni luokse, silloin kuuntelin paljon muita ja peruin pennun. 

Kului viikko, ajattelin vieläkin tuota pentua, laitoin kasvattajalle viestiä kyselin onko Puppe löytänyt kodin, sieltä se vastaus tuli, ettei vielä.. 

Pääni oli sekaisin, hetkeksi tuntui kuin aika olisi pysähtynyt, soitin hyvälle ystävälleni kysyäkseni neuvoa, hyvän sainkin: " Tee niin kuin parhaaksi näet.."

Sen puhelun jälkeen tein päätökseni, tuo pieni ja harmaa tervueren olisi minun koirani, minun piti saada se, ihan sama mitä muut ajattelisivat. 

Ilmoitinkin asian facessa ennen pennun hakua, koska ajattelin että ensin tulisi viha ja sitten ihmiset vain sopeutuisivat ajatukseen, toki en vieläkään voi ymmärtää miten toisen onni, voi olla toisen epätoivo. Sieltähän heitettiin lokaa niskaan enemmän kuin olisin jaksanut itse kantaa, mutta itsepäisesti pysyin päätöksessäni, minulle tulisi toinen pentu, jos itse koen pärjääväni. 

Onneksi pari ystävääni olivat pelastamassa minua hukkumiseltani, vaikka tein päätöksen yksin, niin nämä muutama ihmistä auttoi pysymään pinnalla vaikeimman myrskyn aikaan, vain kertomalla, että uskoivat pärjäämiseeni. 

Karvapallon haku sujuin jännittävissä tunnelmissa, mutta lopulta päästiin kotimatkalle, tai kaverille yöksi. 

Auto matkalla pentu avasi äänihuuliaan ehkä 15-20minuutin ajan, kunnes laittoi itsensä syliini nukkumaan, siinähän se veti sikeitä koko loppu matkan ajan, kaverin luona itkeskeltiin kun joutui häkkiin yöksi. ( alkuperäinen suunnitelma ei ollut mennä sinne yöksi, mutta tuli mutkia matkaan, niin kämppä ei ollut pentu turvallinen) 

Nopeati kyllä se rauhottui kun valot sammuivat, sitten vedettiin sikeitä aamu kuuteen asti, mentiin pihalle tekemään asioita ja Kero pääsi ekan kerran katsomaan kunnolla uutta veljeään. 

Yhteisen sävelen ne löysi heti, painivat sisällä ja vähän juoksentelivat ulkona, pienen lappalaisen mielestä pentu oli niin ihana, ettei onnella ollut mitään rajaa. Kun kotiuduttiin Kirkkonummelle, saimme olla rauhassa yhden illan kun mentiin seuraavana päivänä kämppiksen koiran  kasvattaja päiville ihmettelemään elämää, siinä samalla pääsi Puppe totuttelemaan autossa oloon ja tapasi kaverini viikkoa vanhemman porokoira pennun Kurran. 

Tämän jälkeen suuntasimme kaverilleni pariksi päiväksi nauttimaan pentu elämästä, kuvittelin jo mielessäni kuinka pennut pistäisivät leikiksi, mutta sehän olisi ollut aivan liian tylsää. 

Nimittäin tämä kaksikko tappeli sen kaksi ensimäistä päivää, tuntui etteivät ne sietäneet toistensa hengitystäkään samassa tilassa, hyvin ne saivat itsekseen selvitettyä välinsä ja jatkoivat sitten omia puuhiaan. 

Onneksi loppujen lopuksi löytyi sitä pientä yhteistä säveltä ja kaksikko välillä pisti leikiksi, tappelun tiimellyksessä. 

Saattaa tulla mielenkiintoinen kaksikko näistä, saa nähdä minkälaiseksi tulevat kasvaessaan.

 

Kun kotiuduttiin Kirkkonummelle jälleen, käytiin moikkaamassa tätiäni, julkisilla matkustaminen sujui pennulta kuin vanha tekijä, sinne vain lattialle se käpertyy oli kyseessä sitten metro/juna/bussi. 

Kaupungissa ei jännittänyt mitään, ihmisjoukossa käveli kuin vettä vain, ihmisiä se moikkasi pienen pidättäytymisen jälkeen, jopa kampin edessä ihmisvilinässä tuo pieni lappalainen ja tervu pistivät unta kaaliin jalkakäytävällä. 

Ehkä tuo oli jo syntyessään kaupunkikoira, kuka tietää, niin kylmä hermoisesti on hoitanut kaikki jännittävät tilanteet, että ei voi olla kuin ylpeä!

viime viikolla oltiin maalla, vanhempani olivat vihdoin sulattaneet ajatuksen että pentu on ja pysyy, noh kyllähän Puppe hyvin ne sydämet lopulta sulatti, vaikka iskä kertoi että olisi toivonut että olisi ollut: " toinen Kero."  

Kero nautti jälleen koko sielullaan maalais elämästä, saatiin kävellä pelloilla, soratiellä, pentukin jopa kävi ojassa uimassa. 

Harmi vain etttä lopulta se lomakin loppuu, vielä viikko on niitäkin päiviä jäljellä, sitten päästään heräämään ihanaan koulu arkeen... 

Onneksi on nuo karvaiset kaverit aina auttamassa jaksamaan, mitä muuta ihminen voisikaan toivoa. 
 

4 kommenttia:

 1. Onnea uudesta perheenjäsenestä, kyllä te selviätte! Kukas Puppe on muuten viralliselta nimeltään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. puppe on ketunpolun last One out :) ja kiitoksia paljon!

   Poista
 2. Onnea pennusta! Muut voi olla mitä mieltä haluaa, itse tunnet parhaiten mikä on paras. Ihana pari sulla nyt <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, meillähän on mennyt nyt vaikka kuinka hienosti <3 Kero on paras isoveli tolle penskalle mitä toivoa voi :)

   Poista